Oli sentään 3 päivää vapaata jouluna, nyt ei olisi... koirakin vinkuu ovella.

Haluaisin kirjoittaa enemmän vaikka yhden kirjallisen verran. Metsien mies ( joka on kaupunkilaistunut uuden espressokeittimen myötä ), kyseli miksen sitten kirjoita. Mietin  miksi nyt kirjoitan. Koska metsien mies on töissä ja olen vallannut tietokoneen ! Jippii

En varmasti rupea kirjoittamaan käsin paperille, jotta saisin kirjoittaa joskus saman tekstin puhtaaksi tietokoneella.

Pitäisiköhän käyttää Greenpeace tekniikkaa ja sitoa itsensä kannettavaan kiinni. Töissäkin saisivat ihmetellä että mikä sulla on kiinni tuossa takissa. No se on meidän kannettava tietokone...no ei kai sitä tartte selässä kantaa ?

Luin tuossa pari joululahjakirjaakin. Ajatuksia herätti Misha Defonsecan Susilapsi, joka kertoo kirjoittajan omasta vaelluksesta lapsena halki sodan runteleman Euroopan etsimässä juutalaisvanhempiaan, joiden uskoi olevan vielä elossa. Sodan keskellä lapsi oppi luottamaan enemmän eläimiin kuin muihin ihmisiin.

Eeva Nikoskelaisen kirja olikin sitten kevyempää luettavaa vaikka käsittelikin mm. geenimanipulaatiota, sopii kuin nappi silmään sellaisille oudoille, kuten minä, joka mielenkiinnolla luen kaikki lääkärikirjatkin...

Voisin kyllä allekirjoittaa tuon Mishan tekstin, eläimet ovat kokonaisuutena reilumpia kuin ihmiset. Niillä ei ole sen kummempia taka-ajatuksia. Mitä nyt nälkäänsä syövät ja jälkeläisiään puolustavat.

Olin itse otettu kun meillä on oma pihahirvi vasoineen päivineen, ne on käyneet nukkumassakin meidän kasvimaalla makuujäljistä päätellen. Metsien mies oli tosin pistämässä niitä ajatuksissaan lihoiksi, minkä  jyrkästi torjun. Käyn toki metsällä mutta saalis ei ole se pääasia, kun ei nykyihmisen nälkäänsä tarvi saalistaa ja hirvestämään en kyllä ala. 

Tarviiko sen ihmiselämänkään sen kummempaa olla. Tämän näin yksinkertaisen asian oivaltamisen sijaan ihminen on ympäröinyt itsensä kaikenmaailman elektronisilla vimpaimilla ( kuten espressokeitin ;-)  ja täyttää aikansa kiireellä kun pitää hoitaa puutarhaa, kunnostaa ja siivota taloa ( minkä hemmetin takia sitten pitää ostaa niin iso talo, eikö kota olisi riittänyt :-)  ). Puita pitäisi kyllä pilkkoa aika reilusti, että pysyisi kodassa lämmin...

Ja sitten on nämä kaiken maailman ulkonäkö-hömpötykset ja minkä ihmeen takia. No tietty mä olenkin jo naimisissa ja voin näyttää riihen seinästä reväistyltä. No ei nyt ihan näinkään, saa kivalta näyttää, mutta rajansa kaikilla kauneudenhoitotuotteillakin. Tottakai niitä mainostetaan, että yrityksille saataisi rahaa. Kioton sopimuksen sijasta Jenkit ajaa citymaastureilla, jotta saataisiin se bensan kulutus vielä nousuun: Ihmiskunnan suurin tyhmyys on, että se luulee rahan ratkaisevan kaiken.

Sillä paperilla ja metallilla ei ole mitään merkitystä, jos ei ole puhdasta happea mitä hengittää.Ihmiset ei arvosta ihmisiäkään, kun nykynäkemyksen mukaan terveydenhoito ei tuota mitään, joten siihen ei uhrata resursseja. Terveydenhoito oikein suunniteltuna, tuottaisi terveitä ihmisiä. Taas ei tee paperilla ja metallilla mitään jos ei ole terveitä ihmisiä...

No tämä on vähän utopistista tekstiä. Aina näitä loistavia ajatuksia...meinasin nuorempana liittyä Greenpeaciinkin, isäukko muistutti että jos aion paperitehtaaseen töihin niin ei ehkä kannata... sitäpaitsi käytän itse tekniikkaa tietokoneen muodossa ja soitan mielelläni syntikoita kissan ja koiran korvien riemuksi ( tai kidutukseksi ) . Koira tosin kosti yksi aamu vinguttamalla kumilelua tunnin korvani juuressa, mietti varmaan " ähää tästäs sait, kuulostaa ihan sinun soitoltasi... "

Ei se tosin enään niin mielenkiintoinen työympäristö ole tuo paperitehdaskaan, olisi sittenkin pitänyt lukea biologiksi, tosin olisin varmaan jossakin konttorissa hommissa, enkä pääsisi metsiin rämpimään kumminkaan, tai tekisin jotain rottakokeita :-(.

Tämmöstä tämä nyt vaan on...

 toivotan kumminkin kaikille hyvät joulun jatkot ja paremmat uudet vuodet.