Aurinko nousi aamulehden tietojen mukaan 05:08, tyttö nousi 05:07.

Ei auta vaikka näyttää kännykästä, että kato kello on vasta näin vähän, niin tyttö katsoo silmät pyöreänä kännykkää ja sitten minua ja hymyilee niin että silmätkin säteilee.No eihän siinä voi olla pahalla päällä itsekään. Sitäpaitsi jos nukahtaa illalla kahdeksan yhdeksän maissa ja on ottanut useammat päikkärit niin ei kai sitä enää nukuta.

Kyllä nyt on tytölle tulossa potentiaalisia kavereita äitiysloman tuuraajani on äitiyslomalla ja tuuraajan tuuraajaksi alunperin aiottu  henkilö odottaa kanssa. On se esimies kyllä haronut päätänsä varmaan eräänkin kerran. kas kummaa kun on palkannut nyt miehen siihen tilalle :-) .

Monta asiaa on kyllä tässä opittu, esimerkiksi se että vauvanhoito-oppailla voi heittää vesilintua...yksi opas väittää että ei ole koliikkivauvoja vaan niillä on aina nälkä. Oma tyttö ei kyllä koliikista kärsinyt, mutta varmaankaan ei niitä äitejä jotka taistelevat vauvan koliikin kanssa kannusta yhtään tälläiset kommentit.

Toinen  jenkkiversio opettaa nukuttamaan jo 3 kk ikäistä vauvaa yksin omassa huoneessa ja tulemaan vasta aamulla takaisin. kertoi kyllä että vauva voi itkeä pitkiäkin aikoja, mutta "oppii" sitten nukahtamaan. Varmasti joo oppiikiin, kun vaippa on märkä ja nälkä on niin että näköä haittaa ja kauhu on jo iskenyt että äiti on jättänyt, niin kun ei kerta kaikkiaan ole enää voimia huutaa niin kai sitä univajeessa itse kukin simahtaa...

Tulin siihen tulokseen, että uskoisin että jokainen "normaali" äiti tietää itse parhaiten oman lapsensa ja siihen on toisten turha mennä neuvomaan. Neuvolasta kyllä saa asiallista tietoa ja hyvin apua, mutta esim. se kuinka monta päikkäriä tai miten pitkään vaavin pitäisi nukkua tai kuinka paljon vaavia pitää kerrallaan syöttää ovat niin yksilöllisiä asioita, että niitä ei voi yleistää.

Kaksplussan vaavikirja taas on siitä hyvä, että kertoo kehitysvaiheista ja ehdottaa kyllä mistä eri ongelmat voi johtua ja sisältää mielestäni ihan  asiallisia neuvoja. 

Itse nyt olen yrittänyt olla tällainen luomuäiti: Luomusynnytys, kantoreppu, kestovaipat ja perhepeti, mutta kyllä meilläkin käytetään välillä kertavaippoja ja sai äidinmaidon lisäksi toisinaan vastikettakin, kun tuntui ettei maito riittänyt iltatankkausten aikaan. Jokainen taaplaa tyylillään...

Nythän tyttö jo syö kiinteitä, kun oli vähän alipainoinen pelkällä äidinmaidolla ja juttelee kovasti. Pyörii leikkimatolla ympäri kun väkkärä. Takapään nostaa ilmaan ja haluaisi jo kovasti eteenpäin, mutta ei vielä jaksa etupäätä nostaa ilmaan. Mutta eipä mitään kiirettä, edetköön omaan tahtiinsa, vielä nyt vähän yli viiden kuukauden iässä tarvitsekaan lähteä liikeelle. Sehän tarkoittaa, että äiti saa sitten juosta perässä...

Kissasta tyttö tykkää, ottaa kiinni turkista ja korvista. Vaikka meidän kolli nyt onkin superrauhallinen otus niin tietty pitää tarkkailla jos alkaa näyttää hermostumisen merkkejä niin ei anna tytön sitten koskea. Koira nyt yleensä väistää valmiiksi eikä anna tytön "silitellä".

Eipä tässä muuta kun aika lopetella, ettei tyttö sylissä hermostu...