Tarkoitus ei ole siis että töissä pitäisi olla koko ajan leppoisaa, jos töitä on ne on tehtävä ja on ymmärrettävää työnantajan kannalta katsottuna, että jos henkilöllä on jatkuvasti niin että ko. vakanssilla ei riitä töitä se yhdistetään toisen kanssa.

Se vaan että kiireestä on tullut hyve myös vapaa-aikana. Kaikilla " pitäisi " olla myös vapaa-aikana kalenteri täynnä. Itsekin otan stressiä jopa talon siivoamisesta ja pihatöistä ja laadin minuuttiaikatauluja vapaapäiville koska aloitan minkäkin työn.

Ajatelkaapas kuinka paljon nykyään arvostetaan sitä että olet kotiäiti. Lasten kasvattaminenhan pitäisi olla ihmisen tärkein tehtävä, mutta sitä ei länsimainen yhteiskunta arvosta. Näitä häirikkölapsia tulee sitä enemmän mitä vähemmän aikaa vanhemmilla on lapsilleen. Ja kun ei ole aikaa paikkaamme huonoa omaatuntoamme ostelemalla heille tavaroita. Mitä kasvattamista se muka on ? .

Pitäisi oikeastaan valita joko tai lastenhoito tai työ. Molempia ei voi täysipainoisesti saada. Tai suurin osahan yrittää, mutta tulos näkyy jo nyt. Pitäisiköhän muuttaa Uuteen Guineaan, siellä ihmiset vielä välittävät toisistaan, se näkyy myös maan rikostilastoissa. Siellä ei esim. henkirikoksia yksinkertaisesti ole. Sitä enemmän ihmiset välittäisivät toisistaan sitä vähemmän olisi konflikteja ja väkivaltaa ym. rikollisuutta. Tottakai koska välittämisen myötä ihmiset kunnioittaisivat toisiaan. Nämä kuulostavat täysin utopistisilta ajatuksilta. Mutta ne ovat mahdollisia joissakin yhteisöissä .Miksi ei länsimaisessa yhteiskunnassa ?