Tommy hellstenin kirja - saat sen mistä luovut, pisti ajattelemaan. se oikeastaan pitäisi jakaa kaikille "oravanpyörä-yhteisön " jäsenille. On se kumma tämä ns. länsimainen yhteiskunta joka yrittää tuputtaa itseään kaikille muille niin erinomaisena. Voitaisiin todella kysyä miksi tavaroita tuotetaan ja ketä varten.

Kuluttamisella yritetään sitten paikata ihmisen sisäistä tyhjyyttä. Ainainen kiire johtaa tosiaan siihen ettei pysähdytä miettimään minkä takia täällä ollaan ja kuka minä olen. No itse olen töissä ja en varmaan voisi tunnustaa, ettei ollut ihmeemmin kiireitä. Kiireestä kun on tullut hyve. Jos myönnät ettei ole kiire seisot pian työpaikan ulkopuolella ihmettelemässä mihin se sinun työpaikkasi katosi.

Työn ja tavaroiden kautta mitataan ihmistä, mutta se ei tee ihmisestä onnellista päinvastoin. No oikeastaan työ voi tehdäkin, kunhan se on oikein kuormitettua ja mielekästä. Lepo ei tunnu miltään jos et ole ensin huhkinut vähän aikaan kunnolla. Siksi mielestäni harrastuksina esim. hiihtäminen ja metsässä rämpiminen on mukavaa, koska ne ovat yksinkertaisia asioita ja ne tuntuvat jossakin joltakin. Nyky-yhteiskunnan ongelma on, että haetaan yhä suurempia viihdykkeitä kun mikään ei tunnu enää miltään. Ei osata nauttia yksinkertaisista asioista.

No tämä oon tällaista yöllistä pohdintaa, ehkä on parempi palata töiden pariin...