Kaksi saunatonttua istuu ulkosaunan terassilla, ne on aloittaneet saunomisen jo eilen. Puikahdan aamusta tytön kanssa saunan lämpöön, kovin kauaa ei näin pienen tytön kanssa voi saunan löylyistä herkutella. Kun sekä minä, että tyttö on puhdas ja lähdemme, hiipivät tontut takaisin löylyyn. Miehen veli kurkkaa terassilta taivaalle: " katso ihan ihmisen näköinen pilvi, tuossa on pää ja iso nenä, sitten tuolla on jalat. "

taitaa olla ennätyssaunomisessa pehmenneet muutkin kuin lihakset, päättelen. Vähillä unilla ja saunavirvokkeilla lienee osuutta asiaan. Varsinainen pilviveikko, hymähdän veljelle, kun hiivin tytön kanssa sisälle.

Sitten ne raahaavat pokerisetin saunaan: tiedä häntä kumpi tippuu ensin, puoliso  vai sen veli. Veljen vaimo herää. Kaksi kuppia kahvia tekee varmasti hyvää kun on ajellut eilen Suomen poikki ja nyt lähtee taas ajelemaan kolmen karvaturrin kanssa koiranäyttelyyn. Kaksi niistä jää veljen huomaan, eli tällä tontilla on siis ollut eilisyöstä lähtien viisi koiraa + omamme.

Tyttelistyyn parit päikkäritkin loppuivat aika lyhyeen, kun tyttö                  " haukuttiin pystyyn ". Nyt onneksi nukkuu ja saunatontutkin sammuivat puoliltapäivin. Jäätiin tytön kanssa sitten vähän niinkuin kahden.

No eipä tässä, on nyt niin hiljaista, että voisi kiljaista...Kissaakaan ei ole yllätys yllätys näkynyt.

Saa vähän hengähdystaukoa kun tuo ADHD on hereillä ollessaan milloin johtojen kimpussa, milloin availemassa keittiön laatikoita. Ei tulisi kuuloonkaan syventyä jonkun  kirjan kimppuun kun saa olla koko ajan silmät selässäkin. Yksi päivä mussutin tuossa ruokaa ja katsoin kun tyttö mätti keittiön alalaatikosta kaikki tavarat lattialle, olin jo sitä ennen takavarikoinut seltä kaikki terävät raastinraudat ja muut vaaralliset esineet. Sitten löi laatikon kiinni, ja jätti sormet väliin. Äiti taas oppi jotakin uutta: tuokin on vaarallinen paikka.

Onneksi sitä on sentään jääkaapissa ruokaa, ettei teoriassa tarvitse lähteä sitä hakemaan. Puoliso kyllä uhkasi herätä neljän tunnin unien  jälkeen ja pitäisi kuulemma lähteä kauppaan etsimään jootakin grillattavaa. No kuskista ei liene epäselvyyttä: tyttö vaan takapenkille ja matkaan. Entisiäkin ruokia tosin olisi vaikka kuinka: en ymmärrä mitä järkeä on tehdä uutta jos entisiä joutuu parin päivän päästä heittelemään biojätteeseen, no ehkä mulla on niin pienet aivot etten ymmärrä tai jotain...

Tsippadaa pitää varmaan lopettaa.