Vesi-tuo kiinnostava elementti joka on vedyn palamistuote H2O, mitä kaikkea sillä voikaan tehdä: Kysy vaikka vuoden ja kahden kuukauden ikäiseltä tyttäreltämme.

Kaikkien nokkamukikokeilujen jälkeen tajusin yksi päivä antaa vettä ihan oikeasta mukista johon tytär tarttui kaksin käsin ja alkoi juoda kupista kuin vanha tekijä. Olin tyytyväinen siihen asti kunnes tyttö päätti tehdä ruokailupöydästään uima-altaan  ja kaatoi harkitusti tuijottaen vedet kupista siihen. Sen jälkeen ei kun pyyhkimään, joka tarkoitti sitä että tyttö luuttusi molemmin käsin vettä eestaas seurauksena että hihat kastuivat ( äidiltä meinasi siinä vaiheessa hihat palaa...)

Tytär on osoittanut olevansa myös sukua pesukarhulle- leipäpalat ja maissinaksut pudotetaan  yksi kerrallaan vesikuppiin-kurkistetaan kupin sisälle, poimitaan ne sieltä ja syödään vasta huuhtelun jälkeen.

Vesileikit eivät rajoitu tähän vaan lattianpesuvesi on myös kiinnostava, harmi vaan kun äitee ei anna pikku pesukarhun alun uitella käsiään lattianpesuvedessä, siellä kun on lattiapölyn lisäksi tolua- no nuollaanpa sitten juuri luututtua lattiaa...ja taas on äitee enemmän kuin hyvillään.

Tänä aamuna kaivelin vessasta uutta vaippaa likalle kun kuulin loiskahduksen: mikäpäs se muukaan äänen aiheutti kun wc-pyttyyn heitetty metsien mieheen reino-tossu. No onneksi pytty oli tällä kertaa tyhjä. Vaikeampaa oli  eräänä päivänä kaivaa sieltä se puupalikka jonka likka nakkasi sinne juuri kun olin huuhdellut kestovaippojen tuotoksia pyttyyn.

Tyttö kyllä osoittaa mielikuvituksensa toimivaksi muutoinkin: Kissaa käy halailemassa ja koiralle heittelee jo vinkulelua. Välillä ottaa koiran pannasta kiinni ja juoksee äristen perässä. Koiruutta välillä häiritsee tuo turhan innokas pirpana, mutta muuten on ottanut likan tosi hyvin vastaan: Väistää ( ehkä valitettavastikin ) omalta raksukupiltaan syrjään kun tytteli sinne menee. Appivanhemmat repesivät kun kerroin että piti ostaa koiruudelle pienempiä nappuloita ettei pirpana tukehdu niihin.

Tarkoitushan ei siis todellakaan ole, että likka niitä suuhunsa laittaisi, mutta jos vahinko käy  niin eivät ole ainakaan kurkussa kiinni. Tuo kun on niin vilkas ettei aina meinaa silmä perään ehtiä..huoh...mutta niin iloinen ja ihana kun välillä tulee kädet ojossa halimaan.

jaa lähtisiköhän sitä päikkäreitten jälkeen pulkkamäkeen...